У Roshen повідомили, що 433 співробітників Липецької фабрики вже звільнили

1 квітня 2017 року на Липецькій фабриці зупинили все виробництво
Фото: EPA

Масове звільнення співробітників Липецької фабрики української кондитерської корпорації Roshen почалося 24 квітня, повідомили у прес-службі компанії.

433 співробітників фабрики української кондитерської корпорації Roshen в Липецьку (Росія) вже звільнено, йдеться у прес-релізі компанії, який є в розпорядженні видання "ГОРДОН".

Зазначають, що масове звільнення почалося 24 квітня – рівно через три місяці після того, як всім працівникам про це повідомили.

"Частина співробітників звільнилася раніше за власним бажанням. Весь процес відбувається у межах закону і з усіма належними виплатами. Інші співробітники будуть звільнені за затвердженим графіком", – повідомили в Roshen.

У прес-службі нагадали, що 1 квітня 2017 року на Липецькій фабриці було повністю зупинено все виробництво.

"Усі технологічні лінії вже законсервовані. У травні законсервують системи холодо- та теплопостачання. Останній етап консервації фабрики запланований на червень. Це стосується блоку очисних споруд, котелень і водозаборів", – сказано в повідомленні.

Президент корпорації В'ячеслав Москалевський підкреслив, що до кінця липня фабрика "перетвориться на підприємство, що мертво стоятиме".

20 січня 2017 року стало відомо, що корпорація Roshen зупиняє виробництво в Липецьку.

В офіційній заяві корпорації йшлося, що з 2013 року виробництво на фабриці скоротилося втричі. Це пов'язано як з тиском російської влади, зокрема із забороною Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, так і з "дискредитацією діяльності фабрики у російських та українських ЗМІ". Також знизився рівень купівельної спроможності населення.

Гендиректор фабрики Олег Казаков повідомляв у березні, що повинні звільнити 500 співробітників, яким виплачено вихідну допомогу.

Кондитерська корпорація Roshen була створена Петром Порошенком в 1996 році. До її складу входять дві кондитерські фабрики у Вінниці, фабрики у Києві, Кременчуці та Липецьку (Росія), клайпедська кондитерська фабрика в Литві, угорська компанія Bonbonetti Choco Kft, а також масломолочний комбінат "Бершадьмолоко" (Вінницька область). Під час виборчої кампанії у 2014 році Порошенко пообіцяв продати компанію, якщо стане президентом.

Після перемоги на виборах для продажу Roshen була залучена компанія Rothschild. Тим не менше, здійснити операцію так і не вдалося. Порошенко пояснив, що це пов'язано з початком бойових дій на сході України. За словами президента, активи Roshen йому не підконтрольні, ними керує "сліпий траст".