"300 засранців". "Миротворець" занесе до своєї бази будівельників Керченського мосту

Будівництво мосту з РФ до окупованого Криму почалося в серпні 2015 року
Фото: EPA

Причетних до будівництва Керченського мосту волонтерський центр "Миротворець" звинувачує у "скоєнні екологічних злочинів".

До бази волонтерського центру "Миротворець" занесуть дані 299 осіб, які беруть участь у будівництві Керченського мосту з Росії до окупованого Криму. Про це повідомляють на Facebook-сторінці проекту.

Пост назвали "300 засранців".

"300-1 будівельників країни-агресора і підсобників окупантів за незаконне перетинання державного кордону України та участь у скоєнні екологічних злочинів готові до вступу в Чистилище", – заявляють волонтери.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Будівництво Керченського мосту почалося 17 серпня 2015 року. Загальна вартість проекту становить приблизно 228 млрд руб. (майже $4 млрд).

У грудні 2016 року старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар заявив, що будівництво відбувається без проекту, а сам міст завалиться, навіть якщо його вдасться побудувати.

У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху по Керченському мосту, який будують, до грудня 2018 року, а рух поїздів – до 2019-го.