Активіста Балуха госпіталізували під час засідання суду в окупованому Криму

Балух не зміг стояти в залі суду
Фото: Володимир Балух / Facebook

До зали суду в анексованому Криму, де проходило засідання у справі українського активіста Володимира Балуха, викликали швидку допомогу, повідомив журналіст Антон Наумлюк. За його словами, українцю стало погано, у нього почалися болі у спині.

Українського активіста Володимира Балуха госпіталізували із зали суду в окупованому Росією Криму, повідомив 10 листопада у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"Володимиру Балуху стало зле в залі суду: болі в спині, стояти майже не може, скорчений. До суду викликали швидку допомогу, а потім доставили його до центральної районної лікарні. Засідання відклали, брати участь у ньому Балух не зміг", – написав Наумлюк.

Журналіст нагадав, що під арештом Балух перебуває вже 11 місяців.

24 жовтня Роздольненський районний суд окупованого Криму залишив Балуха під вартою до 16 січня 2018 року.

Відомого своєю проукраїнською позицією жителя кримського села Серебрянка затримали 8 грудня 2016 року після обшуку в його будинку. Як стверджували у ФСБ, на горищі будинку чоловіка знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. Родичі припускають, що співробітники спецслужби підкинули боєприпаси. 27 грудня активіста заарештували.

Перед обшуком Балух вивісив український прапор на даху свого будинку, а на стіну повісив табличку: "Вулиця імені Небесної сотні".

4 серпня 2017 року кримський суд засудив Балуха до трьох років і семи місяців тюремного строку за незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин. Балух своєї провини не визнав.

Кримські правозахисники назвали справу сфабрикованою і подали дві скарги до Європейського суду із прав людини щодо кримінального переслідування Балуха.

2 жовтня суд Криму скасував вирок активістові, але залишив його під арештом. Кримінальну справу передали на новий судовий розгляд іншим складом суду.

У вересні координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник повідомляла, що стан здоров'я Балуха значно погіршився.