Бекіров: Самопочуття набагато краще, ніби пережив друге народження

Бекіров сказав, що "потрібно докласти максимум зусиль", щоб українці, які досі перебувають у російських в'язницях, опинилися на волі
Фото: ru.krymr.com

Звільнений у межах обміну утримуваними особами між Україною та РФ кримськотатарський активіст Едем Бекіров сказав, що йому зробили "дуже складну" операцію на серці.

12 вересня звільнений кримськотатарський активіст Едем Бекіров сказав у ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1", що після операції на серці почувається добре.

"Позавчора мені зробили дуже складну операцію. Спасибі лікарям. На сьогодні самопочуття набагато краще, ніби пережив друге народження. Спасибі Богу, усе гаразд", – сказав Бекіров.

Він додав, що "потрібно докласти максимум зусиль", щоб українці, які досі перебувають у російських в'язницях, опинилися на волі.

Російські силовики затримали Бекірова у грудні 2018 року у Криму, йому інкримінують поширення і транспортування 12 кг тротилу і 190 бойових патронів. Його адвокат Олексій Ладін зазначав, що Бекіров через стан здоров'я фізично не міг підняти сумку з такою вагою. В активіста цукровий діабет, ампутована нога, у 2018 році йому зробили операцію на серці.

27 серпня 2019 року "суд" відпустив Бекірова під зобов'язання про прибуття до суду.

6 вересня активіст не з'явився на засідання, на якому планували розглядати кримінальну справу по суті, тому "суд" зобов'язав забезпечити прибуття Бекірова примусовим приводом.

7 вересня Бекірова доправили в Україну в межах українсько-російського обміну утримуваними особами.

Донька Бекірова Елеонора заявила, що йому потрібен щонайменше рік на відновлення після СІЗО.