Брат "українського диверсанта" Панова заявив, що в російській колонії політв'язню не надають медичної допомоги

У Панова погіршився зір
Фото: Igor Kotelianets / Facebook

В українського політв'язня Євгена Панова, який перебуває в 6-й колонії Омська, проблеми зі спиною, суглобами та зубами, окрім того, він страждає від головного болю, повідомив його брат Ігор Котелянець.

У російській колонії українському політв'язню Євгенові Панову, засудженому в окупованому Криму у справі "українських диверсантів", не надають медичної допомоги. Про це 7 серпня у Facebook повідомив його брат Ігор Котелянець.

"Зі здоров'ям проблеми ті самі (головні болі, спина, суглоби, зуби), поки що ніяких обстежень і ніякої медичної допомоги не надали", – написав він.

Рідні домоглися, щоб Панову передали окуляри, оскільки під час тримання в СІЗО Сімферополя та під час етапу у нього почав погіршуватися зір, додав Котелянець.

10 серпня 2016 року ФСБ Росії заявила про запобігання терактам в окупованому Криму, нібито підготовленим українською розвідкою, і про загибель двох російських військовослужбовців. Тодішній президент України Петро Порошенко назвав обвинувачення ФСБ РФ "цинічними і безглуздими фантазіями".

13 липня 2018 року "суд" ухвалив Панову вирок – вісім років колонії суворого режиму. 25 жовтня українця доправили в Москву на засідання апеляційного суду. Прокурор вимагав збільшити Панову строк ув'язнення до 10,5 року, але суд залишив попередній вирок без зміни.

5 грудня мати Панова повідомляла, що її сина етапували з Москви до Сімферополя.

6 грудня його адвокатка Ольга Дінзе заявила, що політв'язня знову доправили із Криму до РФ.

7 лютого Панова перевезли в 6-ту колонію Омська.