Чубаров заявив, що відновлювати територіальну цілісність України слід починати з Криму

Чубаров зазначив, що президенту "нікуди не дітися" від кримськотатарської проблеми
Фото: Elvir Sagirman / Facebook

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров заявив, що кримські татари готові допомогти новообраному президенту України Володимиру Зеленському у вивченні проблеми Криму.

Відновлювати територіальну цілісність України новообраному президентові Володимиру Зеленському слід починати з Криму. Таку думку висловив 12 травня "Укрінформу" глава Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров.

"Будь-який президент, незалежно від його прізвища, якщо його діяльність буде спрямована на відновлення територіальної цілісності України, він має починати з Криму. І йому нікуди не дітися від кримськотатарської проблеми, бо це одна з найактуальніших, найболючіших проблем, і йому доведеться працювати з усіма партнерами України на міжнародній арені. Всередині країни йому потрібно буде працювати з усіма політичними силами, і в першу чергу з Меджлісом кримськотатарського народу", – сказав він.

Чубаров наголосив, що представники Меджлісу готові надати Зеленському вичерпну інформацію про проблему Криму.

"Якщо його команді потрібно буде дуже детально і вичерпно викласти, ми це зробимо", – заявив глава Меджлісу.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з остаточними даними, новим президентом України став Зеленський, який набрав 73,22% голосів. Чинний глава держави Петро Порошенко здобув 24,45% голосів виборців.