Дружина "українського диверсанта" Захтея повідомила, що її чоловік написав Путіну прохання про помилування

Захтей використовує будь-який шанс, щоб швидше опинитися вдома, сказала його дружина
Фото: ru.krymr.com

"Український диверсант" Андрій Захтей вирішив написати прохання про помилування на ім'я президента РФ Володимира Путіна, після того як дізнався, що його не занесли до списків на обмін утримуваними особами між Україною та Росією, який відбувся 7 вересня.

"Український диверсант" Андрій Захтей написав прохання про помилування на ім'я президента Росії Володимира Путіна. Про це 9 вересня "Крим.Реалії" повідомила його дружина Оксана Захтей.

"Про рішення Андрія написати лист із проханням про помилування я дізналася від адвоката. Лист уже надіслано. Це непросте рішення, Андрій так вирішив після того, як дізнався, що його немає у списках на обмін", – розповіла вона.

Захтей підкреслила, що вони з чоловіком раді поверненню українців додому.

"Власне, такими ж мотивами було продиктоване рішення Андрія. Він використовує будь-який шанс, щоб швидше опинитися вдома з рідними", – додала вона.

10 серпня 2016 року ФСБ РФ заявила про запобігання терактам в окупованому Криму, нібито підготовленим українською розвідкою. За підозрою в нібито підготовці теракту ФСБ затримала Захтея і ще одного українця – Євгена Панова.

Колишній народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявляв, що Захтей є двічі судимим рецидивістом на кличку Зая.

У березні 2017 року Захтей написав заяву із проханням позбавити його російського громадянства, якого він набув у 2014 році. Улітку 2017 року джерело "Медіазони" повідомило, що Захтей визнав свою провину й уклав досудову угоду зі слідством.

"Верховний суд" окупованого Криму 16 лютого 2018 року засудив Захтея до шести років і шести місяців колонії суворого режиму та штрафу в розмірі 220 тис. руб. (приблизно 105 тис. грн).

У листопаді Оксана Захтей повідомляла, що її чоловік подав документи на екстрадицію в Україну.

7 вересня 2019 року між Україною та РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". Серед українців, які повернулися додому, – Панов.