Глава Нацгвардії Аллеров уважає, що Росія готувалася до окупації Криму протягом не менше ніж 10 років

Аллеров: Росія ніколи не бачила України незалежною
Фото: Національна гвардія України / Facebook

Із 2005 року офіцерів Чорноморського флоту Росії у Криму, які народилися в Україні або мали українське коріння, почали "прибирати" з півострова, розповів глава Національної гвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

Росія готувалася до окупації Криму як мінімум протягом 10 років. Про це глава Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Я був командиром бригади у Криму, командував частинами у Красноперекопську, у Сімферополі, у Севастополі... І я бачив, як із 2005 року офіцерів Чорноморського флоту Росії у Криму, які народилися в Україні, мали українське коріння, жінок, сім'ї, росіяни почали прибирати з Севастополя, із Криму", – розповів він.

Аллеров зазначив, що на півострові залишалися тільки ті, хто народився в Росії і не мав жодного зв'язку з Україною.

"Вони вже готувалися до якоїсь агресії. Про це не заведено було тоді говорити, але сьогодні аналітика показує, що це був не збіг", – підкреслив Аллеров.

За його словами, "війна, яка почалася у 2014 році, – доказ того, що Росія ніколи не бачила України незалежною країною".

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.