"Я не знаю, коли все це закінчиться, але якщо не вірити, тоді нема чого жити". "Кримський диверсант" Панов написав нового листа

Спецслужби РФ затримали Панова в серпні 2016 року
Скріншот: РБК / YouTube

Українець Євген Панов, якого російська влада обвинувачує у підготовці диверсій на території окупованого Криму, заявив, що його ізолювали "від усієї інформації".

Українець Євген Панов, якого російська влада обвинувачує у підготовці диверсій на території окупованого Криму, написав нового листа із в'язниці. Про це у Facebook 2 жовтня повідомив брат Євгена Ігор Котелянець.

"Я дуже вдячний усім за підтримку, і коли, як то кажуть, "находить смуток", я перечитую листи, які надходили мені в "Лефортово", і ніби заряджаюся від них. Особливо зараз, коли мене "успішно" ізолювали від усієї інформації – ні радіоточки, ні газет, не кажучи вже про телевізор. Я не знаю, коли все це закінчиться, але якщо не вірити, тоді нема чого жити..." – пише Панов.

Він також попросив пробачення за листа російською мовою, пояснивши, що вже понад рік не чув української.

"Слава Україні! До побачення!" – завершив Панов своє звернення.

У серпні минулого року Панов написав першого листа в Україну.

10 серпня 2016 року ФСБ РФ заявила про запобігання терактам в окупованому Криму, нібито підготовлюваним українською розвідкою. У російському відомстві також заявили про загибель двох російських військовослужбовців. Президент України Петро Порошенко назвав обвинувачення ФСБ РФ "цинічними і безглуздими фантазіями".

11 серпня Київський районний суд Сімферополя заарештував Панова на два місяці за підозрою в підготовці теракту. Пізніше запобіжний захід кілька разів продовжували. Окрім Панова, також заарештували Андрія Захтея і Редвана Сулейманова.

У жовтні Захтея і Панова вивезли з окупованого Криму на територію РФ. Вони перебували в одному із СІЗО Москви. 12 грудня стало відомо, що Захтей подав заяву до Слідчого комітету Російської Федерації про тортури. Аналогічну заяву до Слідкому надіслав Панов.

У лютому 2017 року Панова і Захтея етапували назад у Крим.

1 серпня Панову продовжили термін утримання під вартою до 10 жовтня.

10 серпня Сулейманова засудили до року і вісьмох місяців колонії.