Канада ввела санкції проти шістьох осіб, причетних до організації "виборів" у Криму

Від початку анексії Росією Криму Канада ввела санкції проти понад 430 фізичних та юридичних осіб
Фото: ЕРА

До переліку громадян, яких Канада внесла в санкційні списки за причетність до "виборів" у Криму у вересні 2019 року, увійшло шестеро кримчан. Санкції проти них набувають чинності негайно.

29 січня Канада синхронно зі США та Євросоюзом ввела економічні санкції проти шістьох осіб, причетних до організації у вересні 2019 року "виборів" в анексованому Росією Криму. Про це повідомила пресслужба міністерства закордонних справ Канади.

У перелік осіб внесли "виконувача обов'язків губернатора Севастополя" Михайла Развожаєва, "голову законодавчих зборів Севастополя" Володимира Нємцева, членкиню Ради Федерації РФ "від Севастополя" Катерину Албатаєву і трьох "членів виборчих комісій" у Севастополі – Сергія Даниленка, Лідію Басову, Катерину Пиркову.

Згідно з постановою про особливі економічні заходи Канада заморожує активи і вводить заборону на фінансове співробітництво з цими особами, зокрема на торгівлю їхнім майном.

Санкції набувають чинності негайно.

Від моменту незаконної анексії Криму Росією у 2014 році Канада ввела економічні обмеження щодо понад 430 фізичних та юридичних осіб.

Перелік осіб, щодо яких вводять обмеження, частково збігається із санкційними списками США та ЄС. Окрім цих шістьох осіб, Євросоюз і Сполучені Штати 28 січня ввели санкції проти "голови Ради міністрів Криму" Юрія Гоцанюка.

У списку санкцій США також є транспортна компанія "Гранд Сервіс Експрес", чиї пасажирські поїзди курсують в анексований Крим мостом через Керченську протоку, і генеральний директор "Гранд Сервіс Експрес" Олександр Ганов.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

8 вересня 2019 року у Криму "вибирали" членів "парламенту" й органи місцевої "влади".

МЗС України висловило протест проти "виборів" на півострові. У відомстві підкреслили, що вони є грубим порушенням Конституції України та основоположних норм і принципів міжнародного права.