МЗС викликало посла Італії після заяв глави МВС цієї країни про законність анексії Криму

Главу дипломатичної місії Італії викликали у МЗС України
Фото: ambkiev.esteri.it

У Міністерстві закордонних справ України назвали обурливою заяву глави МВС Італії Маттео Сальвіні про окупацію Криму і Революцію гідності.

Посла Італії в Україні Давіде Ла Чечиліу викликали в Міністерство закордонних справ у зв'язку з висловлюваннями міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, у яких поставлено під сумнів суверенітет і територіальну цілісність України. Про це 20 липня повідомила прес-служба МЗС України.

"Засуджуємо позицію італійського політика як таку, що не ґрунтується на реальних фактах та суперечить визнаним принципам та нормам міжнародного права", – ідеться в коментарі міністерства.

У Києві розраховують, що Італія, як і раніше, засуджуватиме російську агресію проти України, окупацію Криму і Донбасу.

"Упевнені, що безвідповідальні висловлювання та заяви окремих політиків не спроможні поставити під сумнів тверду позицію міжнародної спільноти щодо підтримки України у відновленні свого суверенітету й територіальної цілісності", – додали у МЗС.

Віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Італії Сальвіні в інтерв'ю The Washington Post 19 липня визнав законною анексію Криму РФ і назвав Революцію гідності "фейковою".

Росія після незаконного референдуму 16 березня 2014 року анексувала Крим і Севастополь. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. У квітні того самого року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

У зв'язку із цими подіями західні країни, зокрема США, Канада, Японія та держави Євросоюзу, ввели санкції проти Росії. Їх кілька разів продовжували і посилювали.