Речник СБУ про затриманого в окупованому Криму Лимешка: Нам невідомо, хто він

Гітлянська: У СБУ вважають, що такі фейкові новини потрібні спецслужбам РФ для залякування населення на півострові
Фото: Олена Гітлянська / Facebook

Федеральна служба безпеки РФ "удалася до чергової провокації", повідомивши про нібито затримання в окупованому Криму агента Служби безпеки України Геннадія Лимешка, заявила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Службі безпеки України невідомо, ким є затриманий в окупованому Криму українець Геннадій Лимешко. Про це заявила речниця СБУ Олена Гітлянська в ефірі каналу "112 Україна".

"На жаль, нам невідомо, хто він", – заявила вона.

За словами Гітлянської, ФСБ "вдалася до чергової провокації", повідомивши про нібито затримання агента СБУ.

"У СБУ вважають, що такі фейкові новини потрібні спецслужбам РФ для залякування населення на півострові, яке все частіше висловлює невдоволення окупаційною владою", – сказала прес-секретар.

Вона зазначила, що ФСБ не вперше повідомляє про нібито затримання українських агентів.

"Від себе раджу подивитися: багато повідомлень із Криму йде про віялові відключення світла в Криму. І тут спливає повідомлення, що начебто ми хотіли пошкодити лінії електропередач. Не бачите паралелей?" – сказала речниця СБУ.

Сьогодні Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в окупованому Криму затримали "агента Служби безпеки України" Лимешка, який нібито планував диверсії на півострові.

14 серпня підконтрольний РФ суд у Криму заарештував Лимешка на два місяці. Його підозрюють у незаконному виготовленні вибухових речовин.