"Суд" у Криму відпустив українського активіста Балуха під домашній арешт

Балух зможе поїхати додому
Фото: crimeahrg.org

Фермера Володимира Балуха судять у Криму нібито за зберігання боєприпасів і вибухових речовин. Сьогодні "суд" дозволив йому покинути СІЗО.

Роздольненський "суд" у анексованому Росією Криму змінив запобіжний захід українському активісту, фермеру Володимирові Балуху із тримання у СІЗО на домашній арешт. Про це повідомив у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

Про цей захід клопотала сторона обвинувачення, адвокати Балуха просили призначити йому підписку про невиїзд, написав журналіст.

"Ця справа сфальсифікована і незаконна. Не розумію, на якій підставі я перебуваю тут, тоді як покарання заслуговують усі ті, хто незаконно продовжував мені термін ув'язнення. І судді, і прокурори. Сподіваюся, я доживу, коли їх будуть карати за всі злочини", – цитує Наумлюк Балуха.

4 серпня 2017 року кримський "суд" засудив Балуха до трьох років і семи місяців тюремного терміну за незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин. Активіст своєї провини не визнав.

Кримські правозахисники назвали справу сфабрикованою і подали дві скарги в Європейський суд із прав людини.

2 жовтня "суд" у Криму скасував вирок Балуху, але залишив його під арештом. Кримінальну справу подали на новий судовий розгляд іншим складом "суду".

24 жовтня арешт активіста продовжили до 16 січня 2018 року. Проте 29 листопада "верховний суд" Криму скасував це рішення.

16 листопада правозахисники повідомили про погіршення здоров'я Балуха.