"Суд" у Криму заарештував кримськотатарського активіста Бекірова

Бекірова затримали 12 грудня
Фото: Айдер Муждабаєв / Facebook

Кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого в окупованому Криму обвинувачують у зберіганні вибухових речовин і боєприпасів, перебуватиме під вартою до 11 лютого 2019 року.

13 грудня "Київський районний суд" окупованого Сімферополя заарештував на два місяці кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Про це повідомляє громадська організація "Крымская солидарность" у Facebook.

"Суддя виніс рішення: утримання під вартою в СІЗО один місяць і 30 днів. Арешт до 11 лютого 2019 року", – ідеться в повідомленні.

Окупанти стверджують, що Бекіров займався транспортуванням і зберіганням вибухових речовин і боєприпасів.

Активісту ставало погано під час засідання, захист просив "суд" відпустити його під домашній арешт, але суддя відмовив.

Юрист Ліля Гемеджі повідомляла "Крим.Реалії", що Бекірову інкримінують поширення і транспортування понад 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Про затримання Бекірова розповів нардеп від Блоку Петра Порошенка, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Активіст прямував у Крим, щоб відвідати 78-річну матір та родичів. Його затримали 12 грудня приблизно о 8.30 під час проходження ним паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами. Увечері Бекіров зателефонував дружині із ФСБ окупованого Сімферополя.