Суд у Москві продовжив арешт усім 24 українським полоненим морякам

Лефортовський суд Москви продовжив строк утримання під вартою членів екіпажів захоплених українських кораблів
Фото: hromadske.ua

21 члена екіпажів захоплених у Чорному морі українських кораблів заарештовано до 24 липня, трьом пораненим морякам продовжено строк арешту до 26 липня.

17 квітня Лефортовський районний суд Москви за клопотанням ФСБ РФ продовжив строк арешту 24 членам екіпажу українських військових кораблів, захоплених росіянами в Чорному морі. Про це повідомляє "Громадське".

21 морякові строк утримання під вартою продовжено до 24 липня. Це Роман Мокряк, Андрій Оприско, Євген Семидоцький, Сергій Цибізов, Володимир Терещенко, Богдан Головаш, Сергій Попов, Андрій Шевченко, Денис Гриценко, В'ячеслав Зінченко, Михайло Власюк, Андрій Драч, Віктор Беспальченко, Владислав Костишин, Володимир Варімез, Сергій Чуліба, Богдан Небилиця, Юрій Будзило, Володимир Лісовий, Юрій Без'язичний, Олег Мельничук.

Пораненим морякам Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру і Василю Сороці арешт продовжено до 26 липня.

25 листопада 2018 року РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських Військово-морських сил "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися до Одеси після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Російські силовики затримали 24 українських моряків, пізніше їх заарештували у кримських "судах" і перевезли в Москву. Трьох поранених українців помістили в лікарню слідчого ізолятора "Матросская тишина", інших доправили в СІЗО "Лефортово". Зараз усі моряки перебувають у "Лефортово".

Усім українцям висунули обвинувачення в незаконному перетині кордону РФ. Україна вважає моряків військовополоненими і вимагає відпустити їх. В управлінні верховного комісара ООН з прав людини заявили, що українські моряки як військовополонені повинні перебувати під захистом Женевської конвенції.

15 квітня адвокат Микола Полозов повідомив, що строк попереднього слідства у справі продовжено на три місяці.