У портах Криму в жовтні зафіксовано 20 суден-порушників – Міністерство у справах окупованих територій

На рейді в акваторіях портів окупованого Севастополя, Феодосії та Керчі зафіксовано п'ять суден
Фото: mtot.gov.ua

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомили, що судна-порушники здійснили 45 заходжень у порти Севастополя та Керчі в окупованому Криму.

У період з 1-го до 31 жовтня у порти окупованого Росією Криму незаконно зайшли 20 танкерів і вантажних суден  порушників, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

19 суден під прапорами РФ, одне – під прапором Сирії. Загалом, за даними відомства, судна-порушники 45 разів заходили у порти Севастополя і Керчі.

"Окрім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії та Керчі, що використовуються для стоянки, зафіксовано п'ять суден, серед яких чотири – під прапорами РФ і одне – під прапором Коморських Островів", – додали в МінТОТ.

У міністерстві підкреслили, що заходження іноземних суден у порти окупованого Криму є порушенням міжнародного права, а також законодавства України.

Після незаконного референдуму 16 березня 2014 року Росія анексувала Крим і Севастополь. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Нині між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

7 липня 2014 року Україна закрила для судноплавства морські порти півострова.