У зв'язку із заявою щодо Криму, у МЗС України викликали посла Палестини

Посол Палестини підтвердив, що його країна вважає Крим українським
Фото: ЕРА

Посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Ассад підтвердив, що палестинська сторона визнає територіальну цілісність України, включно із Кримом, повідомили у МЗС України.

У зв'язку з поширеними ЗМІ заявами посла Палестини у РФ Абделя Хафіза Нофаля, стосовно українського Криму, 19 вересня у Міністерство закордонних справ України викликали посла Палестини в Україні Мохамеда Аль-Ассада. Про це повідомила прес-служба українського МЗС у Facebook.

"Директор департаменту Близького Сходу та Африки МЗС України Мирослава Щербатюк звернулася до палестинської сторони за роз'ясненнями. Посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Ассад підтвердив позицію палестинської сторони щодо територіальної цілісності України, включно з Автономною Республікою Крим", – заявили у МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві додали, що посол Палестини в Росії також повідомив ЗМІ, що не робив жодних заяв щодо Кримського півострова.

19 вересня 2018 року в інтерв'ю виданню "Известия" посол Палестини в Росії заявив, що його країна може офіційно визнати окупований Крим територією РФ.

Пізніше палестинське національне агентство Wafa опублікувало спростування Нофаля.

"Посол Палестини в Росії спростовує повідомлення про свої словах стосовно Криму. Посол Нафаль стверджує, що не робив жодних заяв щодо Криму, і такі заяви є недійсними, оскільки палестинська держава не втручається у справи інших держав", – ідеться в повідомленні.

Агентство не уточнило, чи давав посол інтерв'ю "Известиям".

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.