Українське посольство у США вимагає від Vox виправити карту з російським Кримом

Посольство України у США нагадало виданню Vox, що Крим залишається невіддільною частиною України, незважаючи на окупацію Росією
Фото: EPA

У ролику, присвяченому поширенню коронавірусної інфекції у світі, американське видання Vox позначило Крим як територію Росії. Українське диппредставництво у США вимагає виправити карту.

Посольство України у США закликало американське видання Vox виправити карту, на якій Автономну Республіку Крим позначено як територію Росії.

7 березня Vox розмістив у Twitter відеоролик про поширення коронавірусної інфекції у світі. На карті, показаній у цьому відео, Крим позначено тим самим кольором, що й територію Російської Федерації, а не України.

У коментарі під цим роликом посольство України у США 8 березня написало, що карту треба виправити.

"Журналістика вимагає пильності. Карта Vox потребує виправлення: Крим – це Україна. Крим тимчасово [перебуває] під російською окупацією, але він завжди буде невіддільною частиною України. Будь ласка, виправте карту!" – підкреслили в посольстві.

На момент публікації новини реакції від Vox не було.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.