Зеленський: Ніхто не полюбить Крим так, як люблять його українці

Зеленський: До окупації протягом 10 років ми їздили на відпочинок у Крим, я придбав там квартиру, але навіть не зміг зробити в ній ремонт
Фото: president.gov.ua

До анексії Криму влада України не надто багато інвестувала в цей регіон, тому кримчани могли подумати, що ніхто про них не дбає; проте це не так, переконаний президент України Володимир Зеленський.

Україна має розвивати діалог із кримчанами, доводячи, що цей регіон важливий і любий для всіх українців. Про це глава Української держави Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю турецькому телеканалу TRT, яке вийшло 5 березня.

За його словами, для повернення Криму потрібні конкретні дії, наприклад, будівництво сучасних пунктів пропуску на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим півостровом, інвестиції в інфраструктуру міст півдня України і в сам Крим.

"Ми маємо бути відвертими: до анексії Криму Україна не дуже багато інвестувала в цей регіон. Тому, можливо, там люди можуть подумати, що ніхто про них не дбає. Однак я не такий. Я думаю про Україну і про Крим. Особисто для мене і моєї сім'ї це має велике значення, оскільки до окупації протягом 10 років ми їздили на відпочинок у Крим, я придбав там квартиру, але навіть не зміг зробити в ній ремонт", – зізнався Зеленський.

Росіяни, білоруси, жителі Казахстану люблять проводити відпустку у Криму, але він ніколи не стане їхньою батьківщиною, вважає президент.

"Ніхто не полюбить Крим так, як люблять його українці. Це частина нашої душі. Ми повертаємося у Крим, і – найголовніше – ми маємо зробити все для кримчан і показати, що ми піклуємося про них", – заявив він.

Зеленський нагадав, що питання облаштування інфраструктури прилеглих до окупованого півострова районів порушували під час візиту в Київ президента Туреччини Реджепа Ердогана.

В інтерв'ю TRT український президент також сказав, що говорив про Крим під час нормандського саміту у грудні 2019 року, проте "всі розмовляли про те, як зупинити війну на Донбасі, Криму в жодній домовленості не було".

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.