У Євросоюзі назвали імена кримчан, проти яких вводять нові санкції

"Вибори в Криму відбулися у вересні 2019 року
Фото: Совет министров Крыма / Facebook

До громадян, яких Євросоюз заніс у санкційні списки за причетність до "виборів" у Криму у вересні 2019 року, увійшло сім осіб, зокрема "глава Радміну" півострова Юрій Гоцанюк.

28 січня Європейський союз опублікував рішення занести в санкційний список прізвища семи осіб, причетних до незаконних виборів у вересні 2019 року в анексованому Криму. Рішення опубліковано в офіційному журналі Євросоюзу.

Санкції вводять щодо "глави Ради міністрів Криму" Юрія Гоцанюка, "виконувача обов'язків губернатора Севастополя" Михайла Развожаєва, "голови законодавчих зборів Севастополя" Володимира Нємцева, члена Ради Федерації РФ "від Криму" Катерини Албатаєвої та трьох "членів виборчих комісій" у Севастополі – Сергія Даниленка, Лідії Басової, Катерини Пиркової.

Санкції містять travel ban та asset freeze – заборону на в`їзд і заморожування активів.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ. Наразі між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

8 вересня 2019 року в Криму "вибирали" членів "парламенту" та органи місцевої "влади"

МЗС України висловило протест проти "виборів" на півострові. У відомстві підкреслили, що вони є грубим порушенням Конституції України та основоположних норм і принципів міжнародного права.