Вакарчук розповів, як під час поїздки до Криму 2014 року його приїздили захищати кримські татари

Вакарчук: Я відчув, що є українська політична нація
Фото: Svyatoslav Vakarchuk / Twitter

Український музикант Святослав Вакарчук зазначив, що ніколи не забуде, як під час його прибуття до Сімферополя у березні 2014 року кримські татари приїхали до нього в аеропорт і сказали: "Ми з вами".

Соліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук літав до Криму 8 березня 2014 року. Про це він повідомив 1 грудня в Києві на нагородженні переможців конкурсу "Кримський Інжир", інформують "Крим.Реалії".

"Я розумів, що дуже серйозні речі відбувалися у Криму. Я за власною ініціативою прилетів у сімферопольський аеропорт. На самому виході мене заблокувала так звана "Кримська самооборона", яка з одного боку поводилася коректно, але дала зрозуміти, що мене нікуди не пустить. Далі був дуже складний день, який ми провели з різним успіхом. Але, буквально за 30 хвилин після того, як я опинився в цьому аеропорту, приїхала велика група наших братів – кримських татар, які, дізнавшись, що я там, приїхали мене захистити", – сказав Вакарчук.

За словами музиканта, захищати його не потрібно було, але цей момент він запам'ятав "назавжди".

"Їхня підтримка, те, що вони прийшли до мене і сказали: "Ми з вами", – я не забуду ніколи... У той момент я відчув, що є українська політична нація", – зазначив Вакарчук.

Росія анексувала Крим навесні 2014 року за підсумками "референдуму", результатів якого не визнають Україна та більшість країн світу.