Варламов заявив, що приїхав до Одеси, незважаючи на заборону СБУ

Блогер кличе одеситів на зустріч
Фото: itditpspb / LiveJournal

Російський блогер Ілля Варламов, якому у червні цього року Служба безпеки України заборонила в'їзд до країни через відвідування анексованого Криму, у своєму Twitter запрошує одеситів на зустріч.

Російський блогер Ілля Варламов заявив, що приїхав до Одеси, незважаючи на те, що Служба безпеки України заборонила йому в'їзд на територію України терміном на п'ять років. Про свій приїзд Варламов написав у Twitter.

"Є охочі зустрітися увечері в Одесі? Поговоримо про урбаністику, архітектуру і політику", – запропонував одеситам блогер. Пізніше цей твіт він видалив. 

Варламов також ретвітнув повідомлення користувача Twitter, який нібито сфотографував його в Одесі.

Блогер після інформації про заборону на своєму сайті повідомив, що не відвідував окремих районів Луганської і Донецької областей, проте підтвердив, що був в анексованому Криму.

2015 року Кабінет Міністрів України затвердив новий порядок в'їзду до Криму і виїзду з нього. Для іноземців в'їзд на півострів і виїзд із нього можливі за паспортами і спеціальним дозволом, виданим територіальним органом Державної митної служби, через контрольні пункти в'їзду/виїзду у Херсонській області ("Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар").