Влада Криму запустила процедуру ліквідації Ялтинської кіностудії

Колишній власник вважає, що окупаційній владі потрібна земля
Фото: yalta-film.ru

Окупаційна влада Криму видала розпорядження ліквідувати державне унітарне підприємство "Кіностудія "Ялта-фільм", якому раніше було передано майно Ялтинської кіностудії. Ліквідація має закінчитися до 1 травня 2020 року.

Влада Криму запустила процедуру ліквідації "Кіностудії "Ялта-фільм", пише "Крим.Реалії" 3 червня. Відповідне розпорядження оприлюднили на сайті "уряду" Криму 21 травня.

Державне унітарне підприємство "Кіностудія "Ялта-фільм" було створено на базі колишньої Ялтинської кіностудії після анексії Росією Криму. У грудні 2015 року його було занесено до санкційного списку США.

Ліквідація має закінчитися до 1 травня 2020 року.

Заступник директора "Кримського кіномедіацентру" Олена Куценко заявила, що підприємство закривають, бо воно не працювало, пише "Крим.Реалії".

Російський бізнесмен, колишній власник Ялтинської кіностудії Сергій Аршинов вважає, що окупаційна влада Криму просто хоче забрати землю.

"Їм потрібна земля, на якій розташована кіностудія. Причому це та земля, яку було куплено за живі гроші у Ялтинського виконкому. Ми заплатили за неї $4,5 млн у 2004 році, і нам за це нічого не повернули. Зараз же призначено ліквідаційну комісію, і в межах ліквідації вони просто продадуть цю землю. Поділять її й усе", – додав Аршинов.

Ялтинську кіностудію в 1917 році заснувала кінофабрика "Ханжонков і Ко". У 1919 році радянська влада перетворили її на Ялтинську кінофабрику і націоналізувала.

На кіностудії було знято картини "Людина-амфібія", "Острів скарбів", "Пірати ХХ століття", "Діти капітана Гранта", "Соляріс".