Заправок із брендом ОККО у Криму немає – глава концерну "Галнафтогаз"

Заправки ОККО працюють тільки на підконтрольних Києву територіях, заявили в "Галнафтогазі"
Фото: ОККО / Facebook

Заправки ПАТ "Концерн "Галнафтогаз" у Криму передано в оренду їхнім співробітникам, бренд ОККО не використовують на окупованих територіях із 2014 року. Про це заявив президент концерну Віталій Антонов.

ПАТ "Концерн "Галнафтогаз" не співпрацює з окупаційною владою Криму та угрупованнями "ДНР" і "ЛНР", його бренд ОККО не представлено на не контрольованих київською владою територіях України. Про це на прес-конференції в Києві 22 серпня заявив президент і мажоритарний акціонер "Галнафтогазу" Віталій Антонов, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Так він прокоментував обшуки в офісах концерну у Львові та Києві, які провела Служба безпеки України в межах кримінального провадження про фінансування тероризму.

"У Криму наші АЗС сьогодні експлуатує трудовий колектив цих станцій, який у нас працював понад 10 років і продовжує перебувати на них, але без нашого бренда. Він їх у нас орендує", – сказав Антонов.

Він підтвердив, що компанія досі контактує з працівниками у Криму.

"Це наше майно, наші працівники. Вони не є професійними менеджерами, які керували цією мережею до моменту окупації, тому відповідні консультації, як вести цей бізнес, наші співробітники проводять. Це не означає, що ми керуємо цими АЗС і одержуємо від цього вигоду. Нічого ми туди не постачаємо, не проводимо фінансових операцій", – підкреслив президент "Галнафтогазу".

За його даними, на Донбасі дві заправки ОККО було підірвано в період активних бойових дій у 2014 році, а рештою 23 "оперує незрозуміло хто".

Він стверджує, що втрати концерну після окупації Криму та частини Донбасу становили $80 млн.

Спроби СБУ виявити в мережі ОККО сліди фінансування тероризму Антонов назвав "поганою ідеєю", яка відлякує іноземних інвесторів.