Затулін запропонував скасувати радянські документи про передання Криму Україні

Затулін: Ми втомилися чути, що у 2014 році забрали чиюсь землю і чиєсь море
Фото: zatulin.ru

Крим було передано до складу УРСР у лютому 1954 року. Депутат Держдуми Костянтин Затулін вимагає скасувати акти передання півострова.

Депутат Державної думи РФ Костянтин Затулін уважає, що Росія повинна скасувати акти 1954 року, за якими анексований зараз Крим передали до складу Української Радянської Соціалістичної Республіки. Про це він заявив на засіданні "Форуму друзів Криму" в Ялті, повідомляє "Радіо Свобода".

"Законодавча влада у країні, яка є продовжувачем і спадкоємцем Радянського Союзу, повинна ухвалити рішення про скасування актів у 1954 році, бо ми втомилися чути, що у 2014 році ми забрали чиюсь землю, забрали чиєсь море", – сказав Затулін.

Півострів Крим було передано до складу УРСР у лютому 1954 року указом Президії Верховної Ради СРСР із формулюванням: "Враховуючи спільність економіки, територіальну близькість і тісні господарські та культурні зв'язки між Кримською областю й Українською РСР".

У березні 2014 року після анексії Криму Росією президент РФ Володимир Путін заявив, що "коли Крим опинився в іншій державі, Росія відчула, що її не просто обікрали, а пограбували".