Зеленський: Відчуваю, що Росія не хоче обговорювати Крим. Але ми пам'ятаємо, що це наша земля

Зеленський: Поки Крим не повернеться, санкцій із РФ не знімуть
Фото: president.gov.ua

Питання повернення Криму недостатньо обговорюють на міжнародних майданчиках, визнав президент України Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський заявив на пресконференції в Києві 20 травня, що обговорює ситуацію з поверненням Криму з усіма іноземними політиками, з якими зустрічається, але не знаходить розуміння з боку Росії. Про це повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

"Сполучені Штати, Канада, більшість країн Європейського союзу, включно з Німеччиною, Францією, коли я порушую це питання, усі розуміють і публічно говорять про санкційну політику. І нещодавно [держсекретар США Майк] Помпео ще раз висловився щодо цього: поки Крим не повернеться, санкцій не знімуть", – сказав президент.

За його словами, в окремих західних колах марно пов'язують зняття санкцій із Росії тільки з припиненням воєнного конфлікту на Донбасі, забуваючи про анексію Криму.

"Чесно, я сказав [президенту РФ Володимиру] Путіну: я відчуваю, що Росія не хоче обговорювати це питання. Але ми ж пам'ятаємо, що це наша земля, це наш народ. І, можливо, настав момент, коли цих майданчиків недостатньо для того, щоб говорити про Крим", – вважає Зеленський.

У мінському процесі питання Криму не порушують, і це несправедливо, додав він.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.