Аксьонов заявив, що 100% кримських татар у Криму отримали російські паспорти

Аксьонов: Перспектива Меджлісу стає вельми туманною
Фото: Сергей Аксенов / Facebook

За словами "глави" окупованого Криму Сергія Аксьонова, Меджліс кримськотатарського народу працює в Україні "на заокеанські структури".

На сьогодні 100% кримськотатарського населення Криму отримали російські паспорти, заявив у інтерв'ю ТАСС, опублікованому 18 березня, "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов.

За його словами, Меджліс кримськотатарського народу "намагається впливати на ситуацію в Криму", оскільки "вони працюють на певні структури із-за океану, навіть не на українську владу".

Аксьонов зазначив, що в Україні Меджліс зосередився на підтримці президента Петра Порошенка, однак "Порошенко не пройде, і перспектива Меджлісу стає вельми туманною".

Він додав, що Меджліс регулярно займається "розгойдуванням ситуації в інформаційному полі", але "спецслужби працюють у всіх напрямах".

Аксьонов наголосив, що "регулярно відбуваються затримання" і "сил більше ніж достатньо".

Він заявив, що "стосовно всіх персонажів, незалежно від національності, які приїжджають каламутити воду, ухвалюють і надалі ухвалюватимуть правові рішення".

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.

Згідно з даними перепису 2001 року, у Криму проживало приблизно 250 тисяч кримських татар. Після анексії Криму, за даними правозахисників, ситуація з правами людини на півострові значно погіршилася. Під різними приводами, зокрема боротьби з екстремізмом, влада переслідує людей, які наважуються відкрито критикувати дії Росії на півострові, особливо кримських татар.

Навесні 2016 року "Верховний суд" окупованого Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу "екстремістською організацією" і заборонив його діяльність.