Євросоюз розширить санкції проти РФ за окупацію Криму

За словами Йозвяка, офіційно Євросоюз розширить санкції проти РФ до кінця лютого
Фото: depositphotos.com

Євросоюз розширить санкції проти РФ за окупацію Криму Про це 16 грудня повідомив у Twitter редактор Radio Free Europe / Radio Liberty Рікард Йозвяк.

"Посли ЄС щойно вирішили додати ще п'ять осіб у список санкцій за підрив територіальної цілісності України. Це пов'язано зі сприянням проведенню виборів до Державної думи в Криму", – написав Йозвяк.

За його словами, офіційно Євросоюз розширить санкції проти РФ до кінця лютого.

Як уточнив журналіст, наразі до списку санкцій ЄС занесено 177 фізичних і 48 юридичних осіб.

За даними "Настоящего времени", санкції планують ввести проти депутатів Держдуми РФ з анексованого Криму. Це Олексій Черняк, Леонід Бабашов, Тетяна Лобач, Ніна Фаустова та Олександр Чмихалов.

Контекст:

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Щодо Росії діє кілька санкційних пакетів ЄС за посягання на територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України. Серед них – індивідуальні санкції проти окремих осіб і суб'єктів господарської діяльності (діють до 15 березня 2022 року), заборона на економічні відносини з Кримом і Севастополем (діють до 23 червня 2022 року). Також ввели обмежувальні заходи щодо окремих секторів російської економіки.