Євросоюз погодив санкції проти вісьмох росіян, причетних до захоплення українських моряків – ЗМІ

Джерела стверджують, що ЄС накладе санкції на вісьмох осіб
Фото: ЕРА

Санкції Євросоюзу за захоплення українських моряків Росією торкнуться офіцерів і суддів, зазначають джерела Radio Free Europe / Radio Liberty.

Дипломати Європейського союзу досягли угоди щодо введення санкцій проти осіб, причетних до захоплення Росією 25 листопада 2018 року двох катерів і буксира Військово-морських сил (ВМС) України. Про це 15 лютого повідомило з посиланням на власні джерела Radio Free Europe / Radio Liberty.

Співрозмовники ЗМІ уточнюють, що точну кількість людей, проти яких запровадять санкції, поки не озвучили, але їх приблизно вісім.

Ідеться про російських офіцерів, причетних до захоплення, і про суддів, які ухвалювали рішення у справах проти українських моряків.

Євросоюз, за даними Radio Free Europe/Radio Liberty, має намір заморозити активи зазначених громадян Росії та анулювати їм візи.

25 листопада 2018 року РФ обстріляла й захопила в Чорному морі катери українських Військово-морських сил "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися до Одеси після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Російські силовики затримали 24 українських моряків, пізніше їх заарештували в кримських "судах" і перевезли в Москву. Трьох поранених українців помістили в лікарню слідчого ізолятора "Матросская тишина", інших доправили в СІЗО "Лефортово".

Усім морякам висунули обвинувачення в незаконному перетині кордону РФ. Україна вважає моряків військовополоненими і вимагає відпустити їх.