МЗС України закликає партнерів тиснути на РФ, щоб звільнити Сенцова

Сенцов оголосив голодування 14 травня
Фото: radiosvoboda.org

Засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов поставив своє життя на карту, щоб звільнити заручників Кремля, сказала речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає партнерів тиснути на Росію, щоб звільнити ув'язненого у РФ українського режисера Олега Сенцова. Про це у Twitter повідомила прес-секретар відомства Мар'яна Беца.

"Політичний в'язень Олег Сенцов поставив своє життя на карту, щоб звільнити заручників Кремля. Закликаємо партнерів тиснути на Росію, щоб звільнити Сенцова", – написала вона.

Сенцова засудили у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти та керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах і підготовці ще одного теракту.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування в колонії міста Лабитнангі Тюменської області. Він висунув вимогу звільнити 64 українських політв'язнів, але себе до списку не заніс.