На винній виставці в Італії росіян змусили прибрати зі стенду вина, вироблені в окупованому Криму

Російських виробників змусили прибрати стенд з українськими винами
Фото: Oleksii Lubetskyi / Facebook

В Італії на винній виставці Vanitaly представники РФ прибрали зі свого стенду кримське вино після звернення до місцевої фінансової поліції керуючого партнера проекту UA2EU Олексія Любецького.

В Італії на винній виставці Vanitaly російська сторона прибрала зі свого стенду кримське вино, після звернення до місцевої фінансової поліції керуючого партнера проекту UA2EU Олексія Любецького, який займається просуванням українського експорту.

У коментарі "Крим.Реалії" Любецький повідомив, що виявив на виставці російський стенд, на якому "просувають крадені вина з окупованої території".

"Їх вже неодноразово попереджали, але вони все одно вирішили виставити продукцію "Новий Світ" й "Інкерман", – повідомив він.

У зв'язку з цим український бізнесмен звернувся до місцевої фінансової поліції.

Пізніше він повідомив на своїй сторінці у Facebook, що наприкінці дня відвідав російський стенд.

"Українські вина були прибрані зі стенду. Це перемога і результат спільних дій громади та державних органів (диппредставництва України в Італії). Москалів поставили на місце. Ворог і будь-хто інший, хто образить українців, має пам'ятати, що це не зійде з рук. Рано чи пізно ми повернемо окуповані території і звільнимо українців від окупантів", – заявив бізнесмен.

Vinitaly – щорічна міжнародна виставка вина та спиртних напоїв, яка проводиться у Вероні з 1967 року. У виставці беруть участь понад 4 тис. учасників (виробники, імпортери, дистриб'ютори).

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.