НАТО і далі нарощуватиме присутність у Чорноморському регіоні через Росію

Столтенберг: Нам необхідно і далі зміцнювати нашу присутність у [Чорноморському] регіоні
Фото: EPA
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія збільшує свою військову присутність в окупованому Криму.

Північноатлантичний альянс (НАТО) і далі нарощуватиме свою військову присутність у Чорноморському регіоні через збільшення військової присутності Росії в окупованому Криму. Про це на брифінгу 30 листопада заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, його промову опубліковано на сайті Альянсу.

"Ми посилюємо нашу політичну підтримку, нашу практичну підтримку, і ми бачимо, що Росія збільшує свою військову присутність не в останню чергу у Криму. І саме тому нам необхідно і далі зміцнювати нашу присутність у регіоні", – зауважив він.

Він також додав, що питання посилення присутності НАТО в Чорноморському регіоні міністри країн – членів Альянсу обговорюватимуть під час онлайн-конференції 2 грудня.

Крім цього, Столтенберг зазначив, що Росія посилює свою присутність навколо Альянсу внаслідок подій у Білорусі та Нагірному Карабасі.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ. Наразі між материковою Україною та Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.