Невідомі спробували відбити у співробітників СБУ затриманого "депутата міськради Євпаторії" – представник президента в АРК

Бабін розповів про інцидент у Херсоні
Фото: Borys Babin / Facebook

За даними представника президента України в Автономній Республіці Крим Бориса Бабіна, група осіб напала на українських силовиків у Херсоні, щоб звільнити "депутата" незаконно створеної євпаторійської міськради.

5 квітня група невідомих напала на співробітників Служби безпеки України і спробувала звільнити затриманого "депутата Євпаторійської міської ради". Про це представник президента України у Криму Борис Бабін написав на своїй сторінці у Facebook.

Бабін розкритикував дії українських силовиків.

"Із сумом констатуємо відсутність належного рівня координації правоохоронних органів, яка призводить до подібного підняття голови російської "п'ятої колони" в районах, наближених до Криму. Бо піаритися з Києва в соцмережах щодо активних дій державної прикордонної служби та СБУ на "нулі" – це круто. А забезпечити шляхом координаційних повноважень належну поліцейську... діяльність та супроводження затриманих у Херсоні  це ж не так круто. Особливі "вітання" херсонській поліції та нацгвардійцям", – зазначив він.

3 квітня в пункті пропуску "Чаплинка" на адмінкордоні з окупованим Кримом було затримано чоловіка, який, за даними СБУ, у березні 2014 року брав активну участь у діяльності так званої самооборони Криму, зокрема в захопленні адміністративних будівель органів державної влади та місцевого самоврядування України. Він є "депутатом" незаконно створеної "міськради" окупованої Євпаторії від партії "Единая Россия".

"Интерфакс" повідомляв, що затриманого звуть Сергій Осьмінін.