Петренко заявив, що ЄСПЛ офіційно підтвердив прийняття правової позиції України за позовом проти РФ щодо Криму

Петренко: 27 березня цього року ми подали величезний пакет документів і цю правову позицію, де ми спростовуємо всі позиції РФ
Фото: Павло Петренко / Facebook

Українська сторона очікує від ЄСПЛ затвердження процесуального графіка у справі щодо захоплення РФ Криму, сказав міністр юстиції Павло Петренко.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) підтвердив, що прийняв правову позицію України у справі проти Росії щодо Криму, заявив міністр юстиції Павло Петренко на прес-конференції 1 червня, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

"Європейський суд з прав людини офіційно підтвердив прийняття нашої правової позиції у першій справі України проти Росії за фактами незаконного порушення прав людини у Криму. 27 березня цього року ми подали величезний пакет документів і цю правову позицію, де ми спростовуємо всі позиції РФ, і буквально недавно, десь тиждень тому, Європейський суд офіційно надіслав підтвердження прийняття цієї правової позиції", – відзначив він.

Міністр додав, що українська сторона очікує від ЄСПЛ затвердження процесуального графіка у цій справі, а також у всіх інших, у яких фігурують Росія й Україна.

У жовтні 2016 року Петренко повідомив, що Україна подала п'ять міждержавних позовів проти Росії до Європейського суду з прав людини.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу, які застосували проти РФ санкції.