Після деокупації Крим не буде автономією – Подоляк

Подоляк висловився про статус Криму та його українізацію
Фото: Михаил Подоляк / Facebook
Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк не відкидає, що після деокупації Криму в нього відберуть автономний статус. Про це повідомляє УНІАН 8 травня.

Подоляк пояснив, що існування автономій у складі унітарної держави є живильним середовищем для сепаратистських настроїв.

"Очевидно, що, діставши автономію, ти підсвідомо вважаєш себе в чомусь кращим, ніж інші регіони. Я вважаю, для унітарної держави автономія – це небезпечний шлях, це шлях у конфліктність на регіональному рівні. Я не думаю, що після щеплень, які ми отримали, ми маємо цим шляхом іти", – зазначив він.

Подоляк підкреслив, що водночас Україна має етнічні меншини, прав яких мають дотримуватися – зокрема, кримські татари.

Щодо українізації Криму, на думку Подоляка, для цього потрібно створювати якісний культурний продукт, який буде цікавим на міжнародному рівні.

Контекст:

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна й більшість країн світу.

Українська влада неодноразово заявляла, що має на меті деокупацію всіх захоплених з 2014 року Росією українських територій, зокрема Криму.