Після захоплення Криму російськими військовими Міноборони два дні запевняло нас, що все під контролем – підполковник Сил спецоперацій

Олексій Нікіфоров звинувачує Міноборони в дезінформації про ситуацію в Криму в лютому 2014 року
Фото: Алексей Никифоров / Facebook

Підполковник Сил спецоперацій Збройних сил України Олексій Нікіфоров розповів, що під час захоплення півострова на склади з озброєнням ніхто не нападав, а під українським прапором залишалося три військові частини.

Після захоплення Криму російськими військовими Міноборони два дні запевняло українських військових, які перебували на півострові, що все під контролем. Про це розповів в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1" підполковник Сил спецоперацій Збройних сил України Олексій Нікіфоров, який у лютому 2014 року служив заступником командира 501-го окремого батальйону морської піхоти.

За його словами, виконувач обов'язків міністра оборони Ігор Тенюх дезінформував громадськість про реальну ситуацію в Криму.

"Він розповідав в ефірі одного з телеканалів, що в нього все під контролем, хоча на той час кримські військові вже перейшли на бік окупанта і підняли російський прапор у військових частинах", – сказав Нікіфоров.

Він повідомив, що під час анексії Криму на склади з озброєнням ніхто не нападав, росіяни захоплювали ті військові об'єкти, де не було охорони, а під українським прапором залишалося три військові частини.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.

Після анексії частина українських військових зрадила присягу і залишилася на території півострова, приєднавшись до військових частин РФ. Із Нікіфоровим із Криму в Україну передислокувалося 64 військових із 300, пізніше двоє повернулися назад.