Посол України в ЄС знову написав лист до керівництва Euronews через сюжет про Крим, у якому не згадують анексії

Точицький: Я дійсно не думав, що буду вже вдруге за майже два місяці писати лист телеканалу Euronews щодо сюжету стосовно Криму
Фото: Mission of Ukraine to the EU / Facebook

Засоби масової інформації повинні порушувати питання анексії Криму, а не діяти в інтересах російської пропаганди, транслюючи виступ російського президента Володимира Путіна про "справжню демократію" на фейковому референдумі, написав посол України в ЄС Микола Точицький у листі до керівництва Euronews.

Представництво України в Європейському союзі звернуло увагу керівництва телеканала Euronews на недопустимість оприлюднення в ефірі сюжетів про Крим без згадки про те, що цю територію анексувала Росія. Про це посол України в ЄС Микола Точицький написав у листі головному редактору телеканала, повідомляє агентство "Укрінформ".

15 березня Міністерство закордонних справ України, коментуючи сюжет Euronews про візит президента Росії Володимира Путіна до Криму, закликало згадати в ньому про анексію півострова.

"Я дійсно не думав, що буду вже вдруге за майже два місяці писати лист телеканалу Euronews щодо сюжету стосовно Криму. Із великим занепокоєнням я подивився сюжет про нелегальний візит президента Росії до Криму для ведення виборчої кампанії на окупованій території. І знову не було згадки про нелегальну окупацію Росією півострова... Якими цього разу будуть ваші аргументи у зв'язку з цим?" – ідеться в листі Точицького до керівництва телеканала.

Він закликав телеканал не діяти в інтересах російської пропаганди.

"Ставлячись із повним розумінням до важливості донесення кримської теми для міжнародної аудиторії, я ще раз закликаю ваше поважне ЗМІ належним чином порушувати це питання та не діяти в інтересах російської пропаганди, транслюючи виступ Путіна про "справжню демократію" на фейковому референдумі під час анексії", – зазначив посол України в ЄС.

У січні 2018 року Точицький уже писав відкритий лист до керівництва Euronews після сюжету "Кримські діти вчаться знешкоджувати міни" від 23 січня.

Після цього Euronews виправив сюжет, додавши в текст згадку про анексію.