"Просувати українські регіони добре, але краще забратися звідти". Україна потролила Росію через фотографії Криму

Росія окупувала Крим 2014 року
Фото: krymr.com
Офіційний акаунт України у Twitter 26 вересня потролив Росію через знімки окупованого Криму.

В офіційному акаунті Росії розмістили фото осінніх пейзажів на півострові, до поста прикріпили хештег "відвідайте Росію" (VisitRussia).

Український акаунт того самого дня відреагував на повідомлення мемом із написом англійською: "Просувати українські регіони – це добре, але забратися звідти – ще краще".

Контекст:

Офіційна сторінка України у Twitter з'явилася в червні 2016 року, зараз на неї підписано 178,4 тис. осіб. Сторінку створили співробітники тодішньої Адміністрації Президента України.

Офіційний Twitter-акаунт Росії створили в листопаді 2014-го, на нього підписано 309,4 тис. осіб. Ведуть акаунт співробітники МЗС Росії.

Акаунт України періодично тролить російський: 2017 року дві сторінки посперечалися у Twitter стосовно того, який стосунок княжна Анна Ярославна, котра стала королевою Франції, має до історії Росії.

Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу.