Росія провела навчальні стрільби в окупованому Криму

У навчаннях брали участь понад 600 військових
Фото: EPA

У навчаннях російських військ в окупованому Криму брали участь приблизно 600 військових, задіяли понад 100 одиниць бойової техніки.

Російські артилерійські підрозділи армійського корпусу й морська піхота провели в окупованому Криму навчання з виконання стрільб. Про це повідомив начальник відділу інформаційного забезпечення Чорноморського флоту РФ В'ячеслав Трухачов, повідомляє агентство "РИА Новости".

У навчаннях брали участь понад 600 військових, задіяли понад 100 одиниць бойової техніки. Під час навчань використовували також гаубиці Д-30, реактивну систему залпового вогню "Град", 120-міліметрові самохідні артилерійські знаряддя "Нона" і 122-міліметрові самохідні гаубиці "Гвоздика".

Для коректування вогню застосовували безпілотники.

20 березня Росія почала в окупованому Криму військові навчання. У них беруть участь три з'єднання ПДВ, частина сил і засобів Чорноморського флоту РФ і військово-повітряні сили. Навчання проходять на полігоні "Опук". Усього в маневрах задіяли понад 2,5 тисячі десантників і приблизно 600 одиниць бойової техніки.

У Генштабі Збройних сил України заявили 20 березня, що спостерігають за навчаннями військ РФ на анексованому півострові.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу, які запровадили санкції проти РФ.