"Розцінюємо це як зраду". У Криму звільнили і посадили на 13 діб викладача, який увімкнув студентам пісню "Байрактар"

За пісню про "Байрактар" викладач сів під арешт
Фото: ЕРА
У тимчасово окупованому Криму звільнили і притягнули до адміністративної відповідальності викладача Білогірського технікуму, який увімкнув в аудиторії українську пісню Тараса Боровка "Байрактар". Про це 15 вересня повідомило російське пропагандистське агентство "РИА Новости".

15 вересня у соцмережах з'явилося відео, на якому викладач російської мови у Білогірському технікумі Андрій Білозеров у присутності студентів увімкнув в аудиторії пісню про ударний турецький безпілотник. Того самого дня Білозерова звільнили з роботи.

"Ми розцінюємо як зраду такі музичні перформанси. До кордону 150 кілометрів, якщо хтось хоче підтримати Україну, то може їхати туди. Там їх швидко пустять на гарматне м'ясо", – заявив радник голови Криму з інформаційної політики Олег Крючков.

Пізніше того самого дня Білозерова заарештували "за дискредитацію збройних сил Росії", свою "провину" викладач визнав. Наразі він проведе 13 діб під арештом, повідомило "РИА Новости".

Контекст:

Це не перший випадок, коли у Криму "карають за музику".

14 вересня "Бахчисарайський районний суд" притягнув до відповідальності шістьох учасників весілля, на якому звучали українські пісні, зокрема "Ой, у лузі червона калина".

Бахчисарайський ресторан, у якому святкували весілля, закрили, а гостям весілля "суд" призначив покарання у вигляді штрафів у 50 тис. руб. (31 тис. грн), а також від 5 до 15 діб адміністративного арешту.

Так званий очільник Криму Сергій Аксьонов 12 вересня заявив, що в інформаційному просторі з'являються відео з публічних заходів у Криму, на яких учасники скандують проукраїнські гасла, "співають націоналістичні пісні". Таку поведінку він назвав "зрадою" і заявив, що всім соратникам України варто виїхати із Криму, погрожуючи їм відповідальністю.