Сенцов, як і раніше, перебуває в колонії на Ямалі – адвокат

25 серпня 2015 року Сенцова засудили в Росії до 20 років позбавлення волі
Фото: fsb.ru

Адвокат Дмитро Дінз заявив, що українського режисера "не виявили" у виправній колонії в Лабитнангі, тому що в адресованому йому листі було неправильно вказано рік народження.

Засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов, як і раніше, перебуває у виправній колонії №8 у Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу. Про це в коментарі "Громадському" повідомив адвокат Дмитро Дінз.

Він зазначив, що в листі, який надіслала Сенцову правозахисниця Яна Гончарова, було неправильно вказано рік народження. Тому його не було доправлено засудженому.

Дінз зазначив, що таку інформацію повідомили його джерела.

Сестра Сенцова Наталія Каплан сьогодні повідомила, що правозахисниця Гончарова написала лист через електронну систему Федеральної служби виконання покарань, а 27 лютого їй прислали відповідь, у якій ідеться, що "лист не може бути доправлено, оскільки одержувача не тримають у цьому закладі".

25 серпня 2015 року Сенцова засудили в Росії до 20 років позбавлення волі. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичної спільноти і керівництві нею, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, двох терористичних актах та підготовці ще одного теракту.

У лютому–березні 2016 року його етапували із СІЗО Ростова-на-Дону у виправну колонію суворого режиму в Якутську. У вересні 2017-го його перевели в Іркутськ, потім – у Челябінськ. У колонію в Лабитнангі Олега Сенцова перевели в жовтні того самого року.

12 лютого президент України Порошенко заявив про готовність обміняти затриманих в Україні російських військових на Сенцова, журналіста Романа Сущенка та інших українських заручників, утримуваних у Росії.