Скабєєва запропонувала подивитися з прицілу ППО на американський літак-розвідник

Скабєєва: Boeing RC-135W просто зараз намотує петлі біля Криму
Фото: Skabeeva / Telegram
Російська пропагандистка Ольга Скабєєва 8 листопада у своєму Telegram-каналі опублікувала скріншот із flightradar24, на якому видно траєкторію польоту американського військового літака.

"Американський літак-розвідник Boeing RC-135W просто зараз намотує петлі біля Криму, спостерігаючи за діями російських військовослужбовців. Чи не поглянути на нього з прицілу російських ППО?!" – написала пропагандистка.

Росія провела в Чорному морі навчання зі стрільбами, до яких залучали два протичовнові кораблі та дизельний човен, повідомило 8 листопада агентство "Інтерфакс".

Маневри проводили "на тлі входження до акваторії двох бойових кораблів ВМС США", наголосили російські військовослужбовці.

Контекст:

Американський есмінець USS Porter розпочав північний транзит до Чорного моря, щоб співпрацювати з українськими союзниками по НАТО та партнерами у регіоні, повідомила 29 жовтня пресслужба 6-го флоту США. USS Porter – один із чотирьох есмінців ВМС США, який дислокується на військово-морській базі Рота в Іспанії.

За ним почали стежити сили та засоби Чорноморського флоту РФ. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи входження есмінця в акваторію Чорного моря, сказав: "Можемо подивитися на нього в бінокль або приціл відповідних систем оборони".

1 листопада стало відомо, що до Чорного моря попрямував американський флагманський командний корабель USS Mount Whitney.

У Пентагоні наголошували, що військово-морські сили США регулярно діють у Чорному морі.