"Сприяв окупації Криму". В Україні судитимуть заступника командувача Чорноморського флоту ЗС РФ

За даними СБУ, підозрюваний сприяв вторгненню до Криму російських окупантів
Фото: depositphotos.com

В Україні судитимуть заступника командувача Чорноморського флоту збройних сил РФ. Про це 8 липня повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Досудове розслідування встановило, що з 20 березня 2014-го до 25 березня 2014 року заступник командувача ЧФ, перебуваючи в штабі командування ВМС України, погрожував українським військовослужбовцям і схиляв їх до державної зради – переходу на бік російських окупантів. Він проводив допити захоплених українських офіцерів, яких утримували на гауптвахті Чорноморського флоту РФ.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, дії підозрюваного були спрямовані на завдання шкоди обороноздатності і державній безпеці України, а також зміну кордонів території країни.

За даними СБУ, підозрюваний сприяв вторгненню військовослужбовців держави-агресора, сприяв окупації Криму, а також вів агресивну війну проти України.

Його повідомили про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 111 (державна зрада), ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – 15 років позбавлення волі.

Матеріали провадження передали в суд. Імені підозрюваного не уточнюють.