Сушкевич: Паралімпійський центр у Євпаторії залишається власністю Національного паралімпійського комітету. Це єдина територія в окупованому Криму, яка належить українцям

Сушкевич зазначив, що центр у дуже складній економічній ситуації
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

У Національний паралімпійський центр у Криму можуть приїжджати сьогодні лише окремі люди. Про це в інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман повідомив президент Національного паралімпійського комітету України, колишній народний депутат Валерій Сушкевич.

У Євпаторії на території окупованого Криму продовжує працювати паралімпійський центр України. Про це в авторській програмі головного редактора інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна" повідомив президент Національного паралімпійського комітету України, колишній народний депутат Валерій Сушкевич.

"Він залишається власністю Національного паралімпійського комітету України. Це єдина територія в окупованому Криму, яка належить українським людям. Ця територія і сам паралімпійський центр – власність українського Національного паралімпійського комітету", – сказав він.

За словами Сушкевича, центр у дуже складній економічній ситуації.

"Є така фраза: гроші – державні гроші – ходять за людиною. За кожною людиною з інвалідністю йдуть державні гроші, за паралімпійцем, дефлімпійцем, який тренується, ідуть державні гроші. Але сьогодні державні гроші не можуть рухатися на територію окупованого Криму", – зазначив він.

Сушкевич розповів, що вартість перебування в центрі знижують, "на скільки можуть", на 50%.

Сам президент Національного паралімпійського комітету є в Криму персоною нон ґрата.

"Але я все одно був там у 2014 році і навіть заходив у владні інститути... Я думав, що мене затримають, але все-таки не затримали. Не знаю, що буде зараз, якщо я поїду... Так чи інакше центр залишається власністю Національного паралімпійського комітету, але, на жаль, лише окремі люди можуть приїжджати зараз", – зазначив Сушкевич.

Сушкевич: Путін сказав мені про Турчинова: "Хто він такий? Його обрали? Я не буду зустрічатися. Я знаю, що ви президент паралімпійського комітету, а хто він, не знаю". Читайте повний текст інтерв'ю

Росія окупувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.