У Криму пенсіонерку засудили до 12 років колонії за "шпигунство на користь України"

Справу про "державну справу"  розглядали в закритому режимі
Фото: depositphotos.com

Уродженка Бахчисарая негласно співпрацювала із представником Головного управління розвідки Міністерства оборони України, стверджують у так званому Севастопольському міськсуді.

Так званий Севастопольський міськсуд 24 березня засудив до ув'язнення в колонії пенсіонерку за обвинуваченням у "державній зраді". Про це повідомила пресслужба "суду" 29 березня.

Кримінальну справу розглядали в закритому режимі. Це пояснили тим, що в матеріалах справи "були відомості, що становлять державну таємницю".

"Громадянку Д. визнано винною у скоєнні злочину, передбаченого ст. 275 Кримінального кодексу Російської Федерації, їй призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму, з обмеженням свободи на один рік", – ідеться в повідомленні.

У "суді" стверджують, що в межах "негласного співробітництва з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України" жінка займалася розвідкою, "спрямованою на збір відомостей про окремий авіаційний полк Чорноморського флоту, що розкривають строки дії позивних, частот і ключів, індексів радіостанцій".

Імені та прізвища засудженої жінки в інформації суду не вказано. За даними "Крим.Реалії", ідеться про Галину Довгополу. Її затримали 27 листопада 2019 року на тимчасово окупованій території Криму і згодом заарештували нібито за державну зраду.

"Крим.Реалії" писало, що Довгопола жила в Севастополі. ФСБ звинуватила жінку в тому, що її "завербували українські спецслужби", повідомляла Кримська правозахисна група.