СБУ передала до суду справу проти завербованого ФСБ одесита. Його затримали під час спроби підірвати Рівненський водоканал

Обвинуваченому інкримінують диверсію і державну зраду
Фото: ssu.gov.ua
За даними слідства, ФСБ завербувала жителя Одеської області навесні 2020 року. Восени контррозвідники СБУ затримали його з вибухівкою.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеської області, підозрюваного у спробі підриву Рівненського обласного водоканалу. За даними слідства, він виконував завдання ФСБ Росії, повідомили у Службі безпеки України.

Повідомляють, що контррозвідники СБУ затримали підозрюваного у вересні 2020 року, коли він установлював вибухівку на об'єкті Рівнеоблводоканалу.

Фото: ssu.gov.ua

Слідство встановило, що затриманий виконував завдання ФСБ. Диверсія на об'єкті критичної інфраструктури призвела б до тривалої перерви водопостачання половини промислових і побутових споживачів у Рівному та області.

За даними слідства, ФСБ завербувала агента у травні того самого року. За завданням російської спецслужби він збирав і передавав кураторам інформацію про об'єкт Збройних сил України в Одеській області.

Обвинуваченому інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу) і замах на диверсію (ч. 2 ст. 15 та ст. 113 КК). Якщо провину обвинуваченого доведуть у суді, йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з імовірною конфіскацією майна.