У Нідерландах розслідують участь семи своїх компаній у будівництві Керченського мосту – ЗМІ

Кримський міст почали будувати після анексії півострова
Фото: ЕРА

Algemeen Dagblad пише, що неназвані компанії з Нідерландів постачали російським компаніям, які будували Керченський міст, важку техніку, а також займалися її ремонтом та обслуговуванням.

Правоохоронні органи Нідерландів почали розслідування щодо семи компаній, які порушили введені Європейським союзом санкції проти Росії. Про це повідомляє місцеве видання Algemeen Dagblad.

Мова йде про порушення в період з осені 2015 року до осені 2017 року.

Видання пише, що компанії з Нідерландів, назв яких у тексті не згадують, постачали російським компаніям, що будували Керченський міст, важку техніку, а також займалися її ремонтом та обслуговуванням.

Розслідування, зокрема, стосується керівників компаній із Нідерландів.

Видання De Gelderlander у вересні 2017 року згадувало дві компанії з Нідерландів, які причетні до будівництва мосту з РФ до Криму: Dematec Equipment, яка виробляє промислові молоти, і Bijlard Hydrauliek, яка займається гідравлічними механізмами.

Видання зазначає, що для Нідерландів питання санкцій проти Росії "особливо чутливе" після авіакатастрофи рейсу МН17 на Донбасі, яка забрала життя 193 громадян країни.

Навесні 2014 року, після анексії Росією Криму і початку бойових дій на Донбасі, щодо РФ було введено економічні санкції Сполученими Штатами, Євросоюзом та деякими іншими країнами. Санкційні пакети кілька разів розширювали і посилювали.

Кримський міст будують коштом федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить приблизно 228 млрд руб. (майже $4 млрд). У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху на будові Керченського мосту до грудня 2018 року, а рух поїздів – до 2019-го.