В ООН ухвалили резолюцію про права людини у Криму, росіяни із СЦКК покинули Донбас. Головне за день

Головні події вівторка
Фото: UKR Mission to UN / Twitter; Прес-центр штабу АТО / Facebook

"ГОРДОН" подає огляд основних подій вівторка, 19 грудня.

Генасамблея підтримала українську резолюцію

Генеральна Асамблея ООН 70 голосами проти 26 ухвалила подану Україною резолюцію "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь".

Резолюція, зокрема, закликає Росію негайно виконати постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року, який схвалив заходи за позовом України проти Росії для захисту національних меншин в окупованому Криму, не перешкоджати діяльності на півострові Меджлісу кримськотатарського народу і звільнити українських громадян, жителів Криму, яких було "незаконно затримано і засуджено в Російській Федерації".

Арешт беркутівців

Святошинський районний суд Києва продовжив на два місяці термін перебування під вартою п'ятьом екс-беркутівцям, яких обвинувачують у вбивстві активістів на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Авакову-молодшому повернули власність

Апеляційний суд Києва зняв арешт із майна сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова, якого обвинувачують у махінаціях під час закупівлі Міністерством внутрішніх справ рюкзаків для Нацгвардії.

Про що писав Саакашвілі?

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко опублікував скан листа лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі Петру Порошенку.

Кінець СЦКК?

Усі російські офіцери, які входили до складу Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню, покинули Донбас. З окупованої території вийшла колона українських військових, членів СЦКК, що, за даними прес-служби ЗСУ, продиктовано питанням безпеки.

Фірташа не видадуть Іспанії

Апеляційний суд Відня відмовив у видаванні іспанській владі українського бізнесмена Дмитра Фірташа. В Іспанії його обвинувачують у відмиванні грошей і причетності до злочинної організації.

IKEA – в Україні

Найбільша світова мережа з продажу меблів і товарів для дому IKEA (Швеція) оголосила, що протягом двох років відкриє свій перший об'єкт у Києві.

Ялинка!

На Софійській площі в Києві пройшла церемонія запалювання вогнів на головній новорічній ялинці України.