Заступник глави МЗС України: Реакцію міжнародної спільноти на дії РФ проти України можна порівняти з неправильним застосуванням медикаментів

Кислиця: Порушення Росією міжнародного права, яке належно не розглядає міжнародна спільнота, призводить до зухвалішої поведінки Росії
Фото: Sergiy Kyslytsya / Twitter

Оскільки на грубі порушення Росією міжнародного права у Грузії, Україні, Сирії ніколи не було належної реакції, міжнародна спільнота стикається зі ще агресивнішою поведінкою РФ, заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

Реакцію міжнародної спільноти на агресію РФ можна порівняти з неправильним використанням ліків. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН 15 березня, присвяченому п'ятій річниці анексії Криму. Трансляцію вів "5 канал".

"Оскільки на грубі порушення Росією міжнародного права у Грузії, Україні, Сирії ніколи не було належної реакції, міжнародна спільнота стикається зі ще агресивнішою Росією. Сьогодні вранці я розмовляв із нашим в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун, і ми погодилися, що реакцію міжнародної спільноти на агресію Росії проти України можна порівняти з нецільовим використанням ліків: якщо хворий не завершить повного курсу лікування, деякі бактерії можуть вижити і розвинути резистентність... Те ж саме й тут: порушення Росією міжнародного права, яке належно не розглядає міжнародна спільнота, призводить до зухвалішої поведінки Росії", – сказав він.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Відразу після анексії Криму почався збройний конфлікт на сході України, він триває й досі. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.