Затриманого в окупованому Криму архієпископа Климента відпустили – Полозов

Климента відпустили
Фото: krymr.com

Силовики в окупованому Криму відпустили архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента без складання протоколу, повідомив адвокат Микола Полозов.

Російські силовики 3 березня відпустили архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента. Про це у Twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

"Архієпископа Климента відпустили без складання протоколу. Він на волі!" – написав Полозов.

Український омбудсмен Людмила Денісова з посиланням на уповноважену з прав людини в РФ Тетяну Москалькову повідомляла, що в діях Климента силовики не побачили жодних порушень.

"Тільки що мені зателефонувала Москалькова. Вона повідомила, що в діях затриманого архієпископа Климента не виявлено жодних порушень", написала Денісова у Facebook.

Архієпископа ПЦУ затримали в Криму 3 березня. Він збирався їхати в російський Ростов-на-Дону на зустріч з українським політв'язнем Павлом Грибом.

Климент заявляв, що, за словами російських силовиків, затримання відбулося у зв'язку з повідомленням про крадіжку в церкві. Пізніше Полозов повідомляв, що Климента хотіли обвинуватити у дрібному хуліганстві за нібито нецензурні висловлювання.

У березні 2014 року після незаконного референдуму Росія окупувала Крим і Севастополь. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.